Astronomska početnica

Danas u utorak 28. veljače Radio Daruvar u suradnji sa našim Astronomskim društvom pokrenuo je emisiju Astronomska početnica.

Srijeda, 29. veljače 2012. u 09:34 sati Aktualnosti

Priloženi dokumenti
Astronomska početnica
Prije skoro godinu dana prestalo je emitiranje te, prema našim saznanjima rado slušane emisije. Ipak u novoj shemi Radio Daruvara našlo se prostora i za ovu našu emisiju.Emisija će ići utorkom poslije 18 sati odmah nakon vijesti.Ponoviti ćemo najvažnije iz proteklih emisija to jest ono što bi svaki astro početnik trebao znati a to je osnovno znanje o našem Sunčevom sustavu to jest o Suncu, 8 planeta, planetoidima i asteroidnom pojasu i naravno Zemlji koja je naš dom te njenom vjernom pratiocu Mjesecu.Zatim što možemo vidjeti na noćnom nebu koja zviježđa možemo prepoznati u koje doba godine.

Naravno, ništa neće proći bez dobre glazbe

Cilj nam je da ostvarimo komunikaciju sa slušateljima i da nam postavljaju pitanja koja ih zanimaju a mi ćemo pripremiti i dati odgovore. Naravno ako se tiču astronomije a ne astrologije. Naravno mi smo amateri koji vole i bave se ovom vrlo interesantnom znanosti ali ne znamo sve. Ono što ne znamo saznati ćemo od prijatelja profesionalaca astronoma, astrofizičara i ostalih kako bi zadovoljili i vašu a i našu znatiželju.
Eto to nam je cilj. Da uz dobru muziku zajedno učimo!

Toni Boroš


Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.
Skupština društva i 10. obljetnica postojanja
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
In memoriam Nenad Šironja
Srijeda, 25. travnja 2018.