Puštanje u rad internet stranice AD Kumova Slama

Eto i to se desilo. Dugo se rađala ova stranica na kojoj ste sada a kojoj je jedini cilj da astronomiju utka u vaše živote. Naravno, onima koji još nisu amateri astronomi.

Ponedjeljak, 27. veljače 2012. u 09:09 sati Aktualnosti

Vjerujte nama koji smo zaljubljenici u astronomiju kao znanost o kojoj sigurno premalo znamo, da svako novo saznanje o beskrajnom svemiru obogaćuje dušu. Da svaka zvijezda na vedrom nebu iznad nas a kojoj naučimo ime ulijeva strahopoštovanje. Da nas beskrajni svemir uči da smo na početku stvaranja života na ovoj našoj planeti i da smo tu da nastavimo vrstu kako bi jednog dana otkrili svu ljepotu svemira. Nikada nam svemir neće dozvoliti da kažemo „To je to“ sada sve znamo. Ali onu mrvicu znanja koje mi kao Astronomsko društvo Kumova slama imamo više od tebe, to želimo podijeliti sa tobom koji posjećuješ ove naše stranice. Jer ako ovo čitaš ima šanse da te „zarazimo“. Da probdjevenu noć uz teleskop u nekoj šumetini, gdje se i medvjedi pitaju što tu radiš, i još na minus stupnjeva Celzijevih, ne smatraš izgubljenom noći i kao „nije mi ovo trebalo“. Vrlo brzo shvatiš gdje ti je mjesto. Sa okom na hladnom okularu i sa pogledom koji doseže milijunima svjetlosnih godina daleko ili samo pogled na najbližega nam našeg pratioca Mjesec i njegove kratere shvatiš što je htio reći pjesnik A.B. Šimić u svom stihu

Pusti
Da cijelog tebe prođe
Blaga svijetlost zvijezda!

I da ćeš što prije htjeti ponovo „izgubiti noć“ u nekoj šumi gdje nema svjetlosti grada već samo one u tvom teleskopu uhvaćene iz beskraja.

Dakle ovako. Danas 25.02.2012. godine u 16 sati u restoranu Queen okupilo nas se dvadesetak kako bi na maloj skromnoj svečanosti, jer ipak je ovako što za naše društvo blagdan, „pustili u rad“ Internet stranicu našeg Astronomskog društva Kumova slama www.kumova-slama.hr. Tu čast da prereže virtualnu vrpcu imala je naša zamjenica gradonačelnika gospođa Veronika Pilat.


Dogradonačelnica Veronika Pilat "lansira" stranicu u bespuće interneta

Uz nas domaće imali smo i uvažene drage nam goste, prije prijatelje našega društva i nas, Danijela Reponja na čiju se stranicu www.zvjezdarnica.com i mi naslanjamo (što ste naravno primijetili), i kolegu Borisa Gazibaru koji nam je stranicu izradio. Za sada nisam čuo loše kritike na samu izradu stranice a ni na kiflice Aleksandrove bake Aneške (još jednom neka ispeče kiflice i predložiti ću baku za počasnog člana našeg društva). Nadam se da kritika neće biti ni ubuduće na dešavanja na stranici (a i kiflice) već da će www.kumova-slama.hr zaživjeti i među astronomima amaterima naravno i našim građanima Daruvara a i šire, i šire, i šire jer tko zna dali to netko čita tamo u beskrajnom svemiru.

Tajnik AD Kumova Slama
Toni Boroš
        

Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.
Skupština društva i 10. obljetnica postojanja
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
In memoriam Nenad Šironja
Srijeda, 25. travnja 2018.