Koliko ima planeta u Kumovoj slami?

8. dan ovogodišnjih 10 Dana Astronomije obilježen je radionicama; likovna i mjerenje svjetlosnog zagađenja, koje je vodio Marino Tumpić te predavanjem docentice Dijane Dominis Prester na temu Koliko ima planeta u Kumovoj slami.

Ponedjeljak, 02. travnja 2012. u 14:48 sati 10 dana astronomije 2012

Petak je i već ujutro okupljamo se (organizatori) da provjerimo da li sve štima; da li su došli gosti i predavači. Telefonira se, provjerava i izgleda da je sve OK.

Likovna radionica crtanja Svemira u OŠ Vladimir Nazor

Dan za počinje likovnom radionicom koju pod kontrolom drži Marino Tumpić; jedan od naših najustaljenijih gostiju, u osnovnoj školi Vladimira Nazora. Sve je u redu i na radost svih nas djeca su oduševljena te su naravno stvoreni novi likovni radovi koje možete vidjeti na našim Facebook grupama a uskoro i na ovoj stranici.
U 18 sati dočekali smo docenticu riječkog sveučilišta Dijanu Dominis Prester i supruga Predraga te smo ih odveli na našu izložbu.U 19 sati kao i svaki dan počelo je predavanje Dr. Dijane pod nazivom "Koliko planeta ima u Kumovoj slami?". Kao i svaki dan posjećenost je bila dobra a pažnja slušalaca na visini. Sigurno su svi bili zadovoljni što su nam nakon predavanja mnogi imali potrebu i reći.

Marino priprema zainteresirane za mjerenje svjetlosnog zagađenja u Daruvaru

Nakon predavanja Marino Tumpić je održao svoju drugu radionicu u kojoj je sa skupinom srednjoškolaca ali i svih ostalih koje je zanimalo održao kratko predavanje o svjetlosnom zagađenju i zašto je ono štetno. Nakon kratkog izlaganja uslijedio je obilazak grada te mjerenje količine svjetlosnog zagađenja na određenim punktovima širom grada.
Nakon predavanja članovi Kumove Slame imali smo privilegiju, uz večeru razgovarati sa Dijanom i Predragom ali i ostalim dragim nam gostima o mnogim temama vezanim uz njihov rad a i šire. Mogu reći da je razgovor bio vrlo živ i ugodan jer razišli smo se u pola dva ujutro.

Toni Boroš

         

Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.
Skupština društva i 10. obljetnica postojanja
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
In memoriam Nenad Šironja
Srijeda, 25. travnja 2018.