Mlade snage daruvarske astronomije

Dvojicu predavača smo izostavili u prethodnom članku, samo kako bi im posvetili više prostora. Kako su se mlade snage uključile u pripremu ovogodišnjih 10DA pročitajte u slijedećem članku.

Utorak, 29. ožujka 2022. u 10:51 sati 10 Dana astronomije 2022

Zadnjih godina intenzivirao se broj srednjoškolaca koji se sve aktivnije uključuju u rad društva, dolaze na sastanke, uče se raditi sa teleskopom i iskazuju interes za astrofotografijom. Dvojica od njih, nakon što su prošle godine održali predavanje za svoje školske kolege, povećali su svoje apetite te će ove godine održati predavanje za sve zainteresirane. Njih dvojica su Filip Ileš i Jan Sacher a predavanje pod nazivom "Kako smo stvorili 'centar svemira'?" na programu je u nedjelju 03.04.2022. u 19:00 sati u Društveno-kulturnom centru.
Sigurno vas zanima o čemu je predavanje... Jeste li se ikada zapitali što se nalazi u ljudskom razmišljanju? Jeste li ikada razmišljali kako smo ovladali planetom i kako smo se iz vrste majmuna koja živi u savani i sakuplja hranu, preobrazili u vrstu majmuna koja živi u gradovima i ide na posao? U predavanju „Kako smo stvorili centar svemira“ moći ćete iz prvog reda vidjeti i čuti odgovore na ova provokativna pitanja. Naš dvojac ima priliku govoriti o ljudskom napretku tijekom godina i kako smo postali ono što jesmo.

No, nisu oni jedini koji sudjeluju ove godine. Uz svoje prijatelje oni su zaslužni i za osmišljavanje i realizaciju ovogodišnjeg plakata koji je uz prigodnu temu meteora i asteroida koja prati ovogodišnjih 10DA nastao inspiriran i velikim prošlogodišnjim filmskim hitom Don't look up. Mi vam naravno sugeriramo da dignete pogled i pogledate što nam to sve pruža noćno nebo i da ne sakrivate oči od znanja. Ekipa si je stvarno dala truda i napravila jedan od najbolji plakata Dana astronomije. Na plakatu se nalaze Tara Andrijević, Goran Bogatić, Franka Boroš, Ema Bušić, Filip Ileš, Goran Miljanović i Jan Sacher a grafički kreator plakata je Antonio Kolar. Uz sve navedeno oni nam pomažu u organizaciji, uređuju prostor i lijepe plakate te su aktivni u radionicama astrofotografije koje ćemo imati ove godine. Veselimo se što ih imamo!

     

Revitalizacija i DA - Klapa
Petak, 18. ožujka 2022.
Džoker s klupe na 10DA
Srijeda, 06. travnja 2022.
Predavači na 10DA 2022
Nedjelja, 27. ožujka 2022.
7. sastanak projektnog tima
Četvrtak, 20. siječnja 2022.
6. sastanak projektnog tima
Petak, 24. rujna 2021.