1. sastanak projektnog tima

U četvrtak 02.07.2020. u Gradskoj vijećnici održan je prvi sastanak projektnog tima u sklopu provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Petak, 03. srpnja 2020. u 08:30 sati Projekt revitalizacije

Na sastanku održanom u četvrtak 02.07.2020. u Gradskoj vijećnici projektni tim je upoznat sa dužnostima, obavezama, vremenskim okvirom aktivnosti te su se predstavnici prijavitelja i partnera saznali sve potrebne informacije bitne za početak provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno kulturnog-doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja, jačanje njihovih kapaciteta i doprinos razvoju civilnog društva Grada Daruvara. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar koji će biti vrijedan bazni dokument za buduće projekte. Društveno- kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.

Projekt je pripremila i prijavila Razvojna Agencija Daruvar, a vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Prijavitelj projekta je udruga Astronomsko društvo Kumova Slama zajedno s partnerima Gradom Daruvarom, Ženska klapa Stentoria, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.

Aleksandar Borojević
Asistent projekta   

Projekt revitalizacije
Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.
Izlet u Rijeku
Ponedjeljak, 16. ožujka 2020.
Skupština društva i predavanje
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.