3. sastanak projektnog tima

U srijedu 09.12.2020. u Gradskoj vijećnici održan je treći sastanak projektnog tima u sklopu provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Srijeda, 09. prosinca 2020. u 17:22 sati Projekt revitalizacije

Na sastanku održanom u ponedjeljak 15.02.2021. u Gradskoj vijećnici projektni tim je upoznat s napretkom radova uređenja unutrašnjosti Društveno-kulturnog centra te o svim aktivnostima koje bi trebale započeti nakon završetka radova. Na sastanku su bili prisutni: Antun Boroš i Aleksandar Borojević ispred nositelja AD Kumova Slama, Vanda Cegledi ispred partnera Grada Daruvara, Danica Cetin Pajer ispred partnera Razvojne agencije Daruvar, Nedjeljko Pajtak i Filip Medak ispred partnera POU Daruvar, Miroslava Verasto ispred partnera Ženska klapa Stentoria te Miroslav Horvat ispred partnera Foto film klub Daruvar.

Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno-kulturnog doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja, jačanje njihovih kapaciteta i doprinos razvoju civilnog društva Grada Daruvara. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar koji će biti vrijedan bazni dokument za buduće projekte. Društveno- kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.

Projekt je pripremila i prijavila Razvojna Agencija Daruvar, a vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Prijavitelj projekta je udruga Astronomsko društvo Kumova Slama zajedno s partnerima Gradom Daruvarom, Ženska klapa Stentoria, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.


5. sastanak projektnog tima
Četvrtak, 13. svibnja 2021.
Naš novi sugrađanin
Utorak, 11. svibnja 2021.
Kalendar događanja
Srijeda, 03. ožujka 2021.
4. sastanak projektnog tima
Utorak, 16. veljače 2021.
Komunikacija sa dionicima
Ponedjeljak, 05. listopada 2020.