5. sastanak projektnog tima

U četvrtak 01.04.2021. u Gradskoj vijećnici održan je peti sastanak projektnog tima u sklopu provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Četvrtak, 13. svibnja 2021. u 09:33 sati Projekt revitalizacije

Na sastanku održanom u četvrtak 01.04.2021. u Gradskoj vijećnici projektni tim je upoznat s fazama provedbe projekta te su se predstavnici prijavitelja i partnera saznali detalji svih provedenih aktivnosti u sklopu projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar. Tokom veljače je provedeno 10 a tokom užujka 13 aktivnosti. Na sastanku su bili prisutni: Antun Boroš i Aleksandar Borojević ispred nositelja AD Kumova Slama, Vanda Cegledi ispred partnera Grada Daruvara, Danica Cetin Pajer ispred partnera Razvojne agencije Daruvar, Nedjeljko Pajtak ispred partnera POU Daruvar, MLida Farkaš ispred partnera Ženska klapa Stentoria te Miroslav Horvat ispred partnera Foto film klub Daruvar.
Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno kulturnog-doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja, jačanje njihovih kapaciteta i doprinos razvoju civilnog društva Grada Daruvara. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar koji će biti vrijedan bazni dokument za buduće projekte. Društveno- kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.
Projekt je pripremila i prijavila Razvojna Agencija Daruvar, a vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Prijavitelj projekta je udruga Astronomsko društvo Kumova Slama zajedno s partnerima Gradom Daruvarom, Ženska klapa Stentoria, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.

    

Protuepidemijske mjere na 10DA
Četvrtak, 23. rujna 2021.
Predavači na 10DA 2021
Ponedjeljak, 20. rujna 2021.
Što nas očekuje na 10DA 2021?
Ponedjeljak, 20. rujna 2021.
Naš novi sugrađanin
Utorak, 11. svibnja 2021.
Kalendar događanja
Srijeda, 03. ožujka 2021.