6. sastanak projektnog tima

U srijedu 22.09.2021. u Gradskoj vijećnici održan je šesti sastanak projektnog tima u sklopu provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Petak, 24. rujna 2021. u 09:33 sati Projekt revitalizacije

Na sastanku održanom u četvrtak 01.04.2021. u Gradskoj vijećnici projektni tim je upoznat s fazama provedbe projekta te su se predstavnici prijavitelja i partnera saznali detalji svih provedenih aktivnosti u sklopu projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar. Na sastanku su bili prisutni: Antun Boroš i Aleksandar Borojević ispred nositelja AD Kumova Slama, Vanda Cegledi ispred partnera Grada Daruvara, Danica Cetin Pajer i Nicol Polenus ispred partnera Razvojne agencije Daruvar, Nedjeljko Pajtak i Filip Medak ispred partnera POU Daruvar, Lida Farkaš ispred partnera Ženska klapa Stentoria te Miroslav Horvat ispred partnera Foto film klub Daruvar.

Teme sastanka su blie slijedeće:
  1. Provedene aktivnosti projekta
  2. Zahtjev za nadoknadom sredstava – peti međuzahtjev
  3. Nadolazeće aktivnosti projekta 
Voditeljica projekta Danica Cetin Pajer pozdravila je prisutne upoznala sve prisutne s aktivnostima koje su provedene u Društveno-kulturnom centru u razdoblju od početka projekta do dana šestog partnerskog sastanka (22.09.2021.). Riječ prepušta Koordinatoru aktivnosti Društveno-kulturnog centra Daruvar, Filipu Medaku koji navodi kako je iznimno veliki interes za korištenje prostora Društveno-kulturnog centra Daruvar s ciljem poboljšanja društvenog sadržaja na području Grada Daruvara i okolice. U prethodnim mjesecima je zadovoljen minimalan broj od 10 aktivnosti, te da je u sljedećim mjesecima provedeno: lipanj – 39 aktivnosti, srpanj – 25 aktivnosti i kolovoz – 13 aktivnosti.

Danica Cetin Pajer je obavijestila prisutne kako smo prije 10-ak dana predali V ZNS koji je bio za razdoblje od 29.05.-29.05.2021. i naglasila kako smo prošli polovicu projekta i da smo sada u razdoblju za VI ZNS te nam preostaje još jedan međuzahtjev i završni ZNS. Ističe kako je pozitivno što bez obzira na COVID-19 sve ide svojim tokom te se sve aktivnosti odvijaju prema planu te kako je Društveno-kulturni centar postao mjesto gdje se razvijaju kulturni programi. Filip Medak kao koordinator aktivnosti je istaknuo kako je iznimno veliki interes za korištenje prostora Društveno-kulturno centra Daruvar sa strane lokalnih udruga i neprofitnih organizacija poput: Daruvarskih mažoretkinja i Amaterskog kazališta Daruvar. Trenutni broj planiranih aktivnosti za sljedeće mjesece su: listopad – 32 aktivnosti i studeni – 30 aktivnosti.

Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno kulturnog-doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja, jačanje njihovih kapaciteta i doprinos razvoju civilnog društva Grada Daruvara. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar koji će biti vrijedan bazni dokument za buduće projekte. Društveno- kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.Projekt je pripremila i prijavila Razvojna Agencija Daruvar, a vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Prijavitelj projekta je udruga Astronomsko društvo Kumova Slama zajedno s partnerima Gradom Daruvarom, Ženska klapa Stentoria, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.


Astrovrtići u društveno-kulturnom centru
Srijeda, 08. prosinca 2021.
Gluma - stvaranje iluzije
Petak, 30. srpnja 2021.
Plesne radionice
Petak, 18. lipnja 2021.
Mirovina nije za mirovanje
Četvrtak, 11. ožujka 2021.
Foto radionice
Srijeda, 07. travnja 2021.