8. sastanak projektnog tima

U četvrtak 12.05.2022. u Gradskoj vijećnici održan je osmi sastanak projektnog tima u sklopu provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Četvrtak, 12. svibnja 2022. u 09:33 sati Projekt revitalizacije

Na sastanku održanom u četvrtak 12.05.2022. u Gradskoj vijećnici projektni tim je upoznat s fazama provedbe projekta te su se predstavnici prijavitelja i partnera saznali detalji svih provedenih aktivnosti u sklopu projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar. Na sastanku su bili prisutni: Antun Boroš i Aleksandar Borojević ispred nositelja AD Kumova Slama, Vanda Cegledi i Boris Peranović ispred partnera Grada Daruvara, Nicol Polenus i Nataša Đopar ispred partnera Razvojne agencije Daruvar, Filip Medak ispred partnera POU Daruvar te Romana Herout ispred partnera Ženska klapa Stentoria.

Teme sastanka su bile slijedeće:
  1. Provedene aktivnosti projekta
  2. Zahtjev za nadoknadom sredstava
  3. Preostale aktivnosti projekta
  4. Završna konferencija projekta
  5. Održivost aktivnosti i opreme nakon završetka projekta 
1. Provedene aktivnosti projekta
Voditeljica projekta Nicol Polenus pozdravlja sve prisutne te navodi kako bi htjela upoznati sve prisutne s aktivnostima koje su provedene u Društveno-kulturnom centru u razdoblju od početka projekta do dana osmog partnerskog sastanka (12.05.2022.). Riječ prepušta Koordinatoru aktivnosti Društveno-kulturnog centra Daruvar, Filipu Medaku koji navodi kako je iznimno veliki interes za korištenje prostora Društveno-kulturnog centra Daruvar s ciljem poboljšanja društvenog sadržaja na području Grada Daruvara i okolice. U prethodnim mjesecima je zadovoljen minimalan broj od 10 aktivnosti, te da je u sljedećim mjesecima provedeno: siječanj – 23 aktivnosti, veljača – 42 aktivnosti, ožujak – 22 aktivnosti, travanj – 26 aktivnosti i svibanj – 31 aktivnosti.

2. Zahtjev za nadoknadom sredstava
Voditeljica projekta naglašava kako smo u ožujku 2022. godine predali VIII ZNS koji je bio za razdoblje od 29.11.2021.-29.02.2022.. Naglašava kako se približavamo završetku projekta. Ističe kako je pozitivno što sve ide svojim tokom te se sve aktivnosti odvijaju prema planu. Voditeljica projekta govori da je ukratko to ono najbitnije te upituje ima li tko kakvih pitanja vezano uz ZNS. Nitko od prisutnih nema nikakvih pitanja te naglašavaju kako im je sve jasno.

3. Preostale aktivnosti projekta
Voditeljica naglašava kako je Društveno-kulturni centar postao mjesto gdje se razvijaju kulturni programi. Koordinator aktivnosti potvrđuje da su sve radionice u sklopu projekta Revitalizacije Društveno-kulturnog centra Daruvar provedene osim: tri radionice Edukacija za voditelje i članove amaterskih kazališta, Kazališnih igara i dvije radionice Edukacije za voditelje kazališnih skupina koje se planiraju odraditi do 29. svibnja 2022. godine. Koordinator aktivnosti napominje kako je iznimno veliki interes za korištenje prostora Društveno-kulturno centra Daruvar sa strane lokalnih udruga i neprofitnih organizacija poput: Daruvarskih mažoretkinja, Amaterskog kazališta Daruvar, Udruge Ždralice i sl.. Koordinator se obraća predstavnicima Ženske klape Stentoria, Foto-film klub Daruvar i Pučkog otvorenog učilišta Daruvar te ih poziva da ga kontaktiraju u slučaju da planiraju provesti dodatne aktivnosti u sklopu prostora Društveno-kulturnog centra Daruvar do završetka projekta.

4. Završna konferencija projekta
Voditeljica projekta Nicol Polenus provjerava s ostatkom projektnog tima da li im odgovara termin u ponedjeljak, 23.05.2022. za završnu konferenciju projekta u 10:00 sati u sklopu Društveno-kulturnog centra Daruvar. Svi prisutni potvrđuju osim asistent projekta, Aleksandra Borojevića koji neće moći prisustvovati zbog putovanja za Zagreb.

6. Održivost aktivnosti i opreme nakon završetka projekta
Voditeljica projekta Nicol Polenus naglašava da naknadno na interni sastanak s zaposlenicima Grad Daruvara zaključeno zbog održivosti aktivnosti u Društveno-kulturnom centru Daruvar nakon završetka projekta oprema prepiše Gradu Daruvaru koji će biti zaduženi za održavanje iste opreme. Antun Boroš, osoba odgovorna za zastupanje i tajnik Astronomskog društva Kumova slama potvrđuje da je najbolje da se sva imovina prebaci na Grad Daruvar te se u potpunosti slaže s prijedlogom. Svi ostali prisutni također potvrđuju te naglašavaju kako im je sve jasno. Članovi Projektnog tima nemaju dodatnih pitanja.Voditeljica projekta pita ima li tko pitanja te slažu li se svi sa svime rečenom na sastanku.Voditeljica projekta, Nicol Polenus je zaključila sastanak projektnog tima u 10:05 sati.

Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno kulturnog-doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja, jačanje njihovih kapaciteta i doprinos razvoju civilnog društva Grada Daruvara. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar koji će biti vrijedan bazni dokument za buduće projekte. Društveno- kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.Projekt je pripremila i prijavila Razvojna Agencija Daruvar, a vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Prijavitelj projekta je udruga Astronomsko društvo Kumova Slama zajedno s partnerima Gradom Daruvarom, Ženska klapa Stentoria, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.

  

Završetak projekta revitalizacije
Srijeda, 25. svibnja 2022.
Vernesin astro vrtić
Subota, 09. travnja 2022.
Revitalizacija i DA - Klapa
Petak, 18. ožujka 2022.
Džoker s klupe na 10DA
Srijeda, 06. travnja 2022.
Mlade snage daruvarske astronomije
Utorak, 29. ožujka 2022.