Astronom amater, 1. dio: Maglice

Promocija knjige - Brian Ventrudo & Terry Hancock - The Armchair Astronomer, Volume 1: Nebulae

Nedjelja, 06. ožujka 2016. u 22:23 sati Aktualnosti

Naš prijatelj Terry Hancock, čije prekrasne astrofotografije možete vidjeti na 10 dana astronomije, uložio je veliki trud te u suradnji s Brianom Ventrudom napisao knjigu o maglicama koje se zove The Armchair Astronomer, Volume 1: Nebulae (Astronom amater, 1. dio: Maglice).

Terry je o astronomiji počeo učiti pod tamnim nebom australskih prostranstava u Sjevernoj Victoriji a danas se njegove fotografije često objavljuju u astronomskim i ostalim časopisima i izlažu na međunarodnim izložbama. Kada se aktivno ne bavi astrofotografijom, Terry rado podučava buduće astronome amatere koji dijele njegovu ljubav prema fotografiranju neba i astronomiji.

Terryjevog prijatelja i kolegu Briana je prvi teleskop kojega je dobio kao petogodišnjak potaknuo da postane doktor znanosti, pisac, znanstvenik i edukator u području astronomije.

U knjizi koja će razveseliti i podučiti astronome amatere željne novih saznanja o tome kako funkcionira svemir možete vidjeti veliki broj astrofotografija u visokoj rezoluciji koje je uslikao Terry uz lako razumljive opise i objašnjenja koja je napisao Brian.

Više o knjizi možete vidjeti na ovom linku i na ovom videu: 
 

Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.
Skupština društva i 10. obljetnica postojanja
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
In memoriam Nenad Šironja
Srijeda, 25. travnja 2018.