Mirovina nije za mirovanje

Udruga HVIDR-a Daruvar u petak 12. ožujka 2021. u 11 sati u Društveno-kulturnom centru u Daruvaru održat će početnu konferenciju projekta “Mirovina nije za mirovanje”.

Četvrtak, 11. ožujka 2021. u 09:48 sati Projekt revitalizacije

Ovaj europski projekt predstavit će lokalnoj zajednici predsjednik Udruge HVIDR-a Krešimir Ivančić i voditeljica projekta voditeljica projekta Sanja B. Pavlović, iz udruge nositelja projekta. O svojem doprinosu provedbi projekta govorit će predstavnici partnera na projektu, a to su gradonačelnik Daruvara Damir Leniček, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik Udruge branitelja Lipika 1991. godina Zvonimir Bišćan.

Projekt “Mirovina nije za mirovanje” polovinom listopada 2020. ugovoren je za sufinanciranje u dvogodišnjem razdoblju iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Pridruži se – Aktivni u mirovini“ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Ukupna vrijednost projekta: 942.155,58 kuna.Partneri u provedbi projekta su Grad Daruvar, Grad Lipik, Udruga branitelja Lipika 1991. godina.Cilj projekta je provedba programa aktivnog starenja i povećanje razine socijalne uključenosti umirovljenika na području Grada Daruvara, Grada Lipika, te okolnih općina.

Projektom se žele proširiti i razviti socijalne usluge u zajednici, uključiti starije osobe (svoje umirovljene članove), kao i sve ostale zainteresirane umirovljenike u programe aktivnog starenja.Planiraju se zajedničke aktivnosti namijenjene starijim osobama koje će ih potaknuti na zdraviji život, cjeloživotno učenje te stjecanje novih znanja i vještina.

Tekst preuzet sa civilnodrustvo.hr


Revitalizacija i DA - Klapa
Petak, 18. ožujka 2022.
Džoker s klupe na 10DA
Srijeda, 06. travnja 2022.
Mlade snage daruvarske astronomije
Utorak, 29. ožujka 2022.
Predavači na 10DA 2022
Nedjelja, 27. ožujka 2022.
7. sastanak projektnog tima
Četvrtak, 20. siječnja 2022.