Otvoreno pismo Hrvatskom radiju

Danas, kada je čovjek sa svih strana zatrpan kojekakvim nebitnim informacijama, emisije poput Andromede su dragulji koje treba sačuvati. Zato prenosimo ovu vijest i apeliramo za njeno očuvanje.

Subota, 01. rujna 2012. u 09:16 sati Aktualnosti

Poštovani, proširila se vijest da želite ukinuti znanstveno-popularnu radio emisiju Andromeda. Mislim da nema potrebe objašnjavati Vam što je ta emisija u svojih 15 godina koliko traje, na Hrvatskom radiju postigla i što znači ljudima koje zanima astronomija. Ne astrologija, nego astronomija! U vrijeme kada je znanost sve manje prisutna na Hrvatskoj televiziji, Hrvatskom radiju i većini medija, a u svijetu se postižu izuzetno veliki i važni rezultati u toj istoj znanosti, Andromeda je bila i ostala JEDINA znanstvena emisija koja je ljude stručno, a ujedno i zabavno uvodila u te iste tajne znanosti, konkretno astronomije i astronautike. Ukinete li Andromedu, ukinuli ste zadnju emisiju iz znanosti na Hrvatskom radiju. Ante Radonić i Tanja Devčić - spiritus movens emisije Andromeda.

https://www.youtube.com/watch?v=nJIp3XxKLDk&feature=player_embedded

U vrijeme kada smo sa svih strana obasipani raznim emisijama koje se žele predstaviti kao znanstvene, a u stvari nemaju nikakvih dodirnih točaka sa znanošću, Andromeda je upravo njihova suprotnost, znanstveno-popularna emisija koja ljudima na sasvim prihvatljiv i dovoljno zabavan način pruža odgovore iz svijeta znanosti, astronomije i astronautike, i tako već petnaest godina, dovodeći im cijenjene znanstvenike koji ljudima iz prve ruke daju odgovore na mnoštvo pitanja koje im ljudi direktno postavljaju, a to pokazuje koliko je glad za znanjem velika. Andromeda je bila i ostala pravo osvježenje na hrvatskom medijskom prostoru, a sve zahvaljujući stručnim voditeljima koji su ju, cijelih ovih petnaest godina, izvanredno vodili i sjajno osluškivali puls slušatelja i tako ju prilagođavali sve vrijeme zbog čega je i postigla toliku popularnost među slušateljima. Apeliram na Vas, ne dozvolite da se Andromeda ugasi jer će s njom ugasnuti i zadnja iskrica svijeta znanosti na Hrvatskom radiju! Lijepi pozdrav!

via Danijel Reponj (Zvjezdarnica)

AD Kumova Slama


Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.
Skupština društva i 10. obljetnica postojanja
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
In memoriam Nenad Šironja
Srijeda, 25. travnja 2018.