Plesne radionice

Održane su treće plesne radionice „Ples te pokreće“ u subotu od 10 do 12 sati kraj društveno-kulturnog centra, a koje održavaju Daruvarske mažoretkinje i zagrebački Plesni studio Fever u sklopu projekta „Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar“.

Petak, 18. lipnja 2021. u 08:12 sati Projekt revitalizacije

Naime, plesne radionice su besplatne i otvorene za sve posjetitelje, a plesni duo iz Zagreba, Ana Šenhold i Hrvoje Kraševac dolaze jednom mjesečno u Daruvar i sve zainteresirane uče plesati latino plesove, salsu, bachatu, sambu, rumbu, engleski valcer, bečki valcer, disko folk, cha cha cha, ali i sve druge plesove koje će najavljivati svaki mjesec i tako punih godinu dana. - Odaziv je solidan, iako bi nam se moglo pridružiti još građana. Najviše zasad radimo s mažoretkinjama jer nam slabo ostali zainteresirani dolaze. Uglavnom su to cure pa pozivamo muške da nam se pridruže. Radionice su koncipirane da i oni koji su apsolutni početnici i koji nikada nisu plesali, mogu pratiti radionicu i da se svi dobro zabavimo - rekla nam je Ana Šenhold. Prva plesna radionica održana je online preko platforme Zoom, a na prošloj, koja je bila održana u prostoru Društveno-kulturnog centra Daruvar, prisustvovalo je, uz mažoretkinje, četvero Daruvarčana. Na ovoj trećoj vidljiv je ipak malo veći odaziv. - Do sad smo radili salsu, bachatu kao karipske latino plesove, ali i jive iz latinoameričkih plesova i merengue. Na trećoj radionici plešemo sambu i cha cha cha. Dosta je živ ritam i svaki put učimo druge plesove. Pošto radionica traje dva sata, svaki sat radimo drugi ples. Mažoretkinje rade bez štapa i uče plesne korake koji će njima biti korisni da ih možda uvrste u svoju koreografiju i prošire svoj plesni aranžman - ističe Ana.

Važno je naglasiti da nije obavezan dolazak na svaku plesnu radionicu i da se uvijek može priključiti novih zainteresiranih sudionika. Čak se može doći i u pola radionice, ako netko ne stigne na sami početak. Isto tako, dovoljno se udobno obući i ponijeti bocu vode. Upitali smo Anu koliko se dugo bavi plesom i od kud tako velika ljubav prema njemu.- Plešem od osme godine, a u Plesnom studiu Fever sam već skoro šest godina. Prije sam bila u Daruvarskim mažoretkinjama te sam u srednjoj školi prešla na standardne i latinoameričke plesove, a tijekom studiranja sam prešla u Zagrebačke mažoretkinje. Potom sam otkrila salsu i od 2015. godine sam u Feveru - kaže nam Ana.

Hrvoje se plesom bavi čak 31 godinu, od svoje devete godine, a upitali smo ga kako mu se sviđa plesne radionice održavati u Daruvaru i je li mu ovo prvi put da je u Daruvaru. - Super mi je u Daruvaru. Pomalo postajem i domaći. Kada sam se aktivno bavio sportskim plesom, u Daruvaru su održavani turniri pa mi ovo nije prvi put da sam ovdje. Uvijek se veselim raditi s mlađom populacijom. Dobivamo dobre povratne informacije od sudionika i svi bi voljeli da se radionice češće održavaju. Uvijek slušamo prijedloge i želje sudionika, ako nešto žele posebno naučiti, ali imamo i osmišljen plan za buduće radionice koje uključuju sve latino plesove, standardne i društvene plesove življeg ritma - kaže nam Hrvoje Kraševac, vlasnik i voditelj Plesnog studija Fever.

Tekst preuzet sa MojPortal.hr

   

Revitalizacija i DA - Klapa
Petak, 18. ožujka 2022.
Džoker s klupe na 10DA
Srijeda, 06. travnja 2022.
Mlade snage daruvarske astronomije
Utorak, 29. ožujka 2022.
Predavači na 10DA 2022
Nedjelja, 27. ožujka 2022.
7. sastanak projektnog tima
Četvrtak, 20. siječnja 2022.