Prijedlog novog Statuta

Temeljem obaveza proizašlih iz novog Zakona o udrugama (NN 74/14) pred nama je održavanje redovne skupštine na kojoj se treba izglasati novi Statut AD Kumova slama.

Subota, 05. rujna 2015. u 20:43 sati Aktualnosti

Priloženi dokumenti
Statut 2015
Dragi članovi, pred Vama se nalazi prijedlog novog Statuta društva. Molimo Vas da ga pregledate te svoje komentare, prijedloge i sugestije dostavite putem maila na adresu ad.kumova.slama@gmail.com.
Ovim putem Vas želimo pozvati da prisustvujete sjednici Skupštine Društva koja će se održati 18.09.2015.godine u Kongresnoj dvorani hotela Termal sa početkom u 18 sati.

Dnevni red:
1. Usvajanje dnevnog reda
2. Biranje verifikacijske komisije, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
3. Usvajanje novog statuta Statuta AD Kumova slama (rasprava)
4. Izvještaj o radu Društva u proteklom periodu od prošle skupštine
5. Financijski Izvještaj
6. Izvještaj nadzornog odbora
7. Razno

Odmah po završetku Skupštine slijedi predavanje našeg počasnog člana gosp. Ante Radonića

- tema: Međuplanetarni letovi i najnovija istraživanja Sunčeva sustava

Predstavit ćemo koliko su lijepa i uzbudljiva istraživanja drugih nebeskih tijela. Ove godine po prvi put iz blizine obavljena su istraživanja patuljastih planeta. Tako ćemo se osvrnuti na prvi let svemirske sonde pored patuljastog planeta Plutona. Kakva nam je to iznenađenja priredila sonda „New Horizons“? Vidjet ćemo uistinu zanimljive snimke. Najveći objekt u asteroidnom pojasu, Ceres (Cerera), dobio je svoj prvi umjetni satelit. Sonda „Dawn“ omogućila nam je izuzetan pogled na ovaj patuljasti planet. Nastavlja se i istraživanje kometa 67P/Čurjumov-Gerasimenko pomoću europske svemirske sonde „Rosetta“. Kako je taj komet izgledao prilikom prolaska kroz točku svog perihela? Sve skupa, riječ je o zaista bogatoj žetvi znanstvenih podataka.


Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.
Skupština društva i 10. obljetnica postojanja
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
In memoriam Nenad Šironja
Srijeda, 25. travnja 2018.