Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar

Predstavnici AD Kumova slama i Razvojne agencije Daruvar prisustvovali su dodijeli ugovora iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom “Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar”.

Ponedjeljak, 01. lipnja 2020. u 12:27 sati Projekt revitalizacije

Priloženi dokumenti
Odluka o financiranju
Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice"., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. s početkom u 14:00 h, u Palači Dverce, u Zagrebu. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Astronomskog društva Kumova slama (kao nositelja i potpisnika projekta) za koje je Razvojna agencija Daruvar pripremila prijavu pod nazivom “Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar” na kojem je ujedno i partner. Cilj projekta je unaprijediti suradnju OCD-a i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno-kulturnog doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta OCD-a. Partneri u provedbi projekta su: Ženska klapa Stentoria, Grad Daruvar, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.

Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se namjerava poticati i unaprijediti transparentnost u planiranju korištenja i dodjeli prostora u javnom vlasništvu, dodijeljenim organizacijama civilnoga društva na korištenje. Programi revitalizacije prostora trebaju obuhvaćati programe i projekte od interesa za opće dobro čije provođenje kroz dugoročni ili vremenski ograničeni rok djelovanja daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj šire društvene zajednice. Projekti koji se ugovaraju temeljem prve Odluke o financiranju vrijedni su više od 54 milijuna kuna, a sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Razvojnoj agenciji, gradu Daruvaru kao i svim partnerima bez kojih ostvarenje ovog projekta ne bi bilo moguće. Nadamo se da ćemo svi uspjeti u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.
Teskt preuzet sa:
  • www.udruge.gov.hr
  • www.rada.hr
 
     

     

Projekt revitalizacije
Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.
1. sastanak projektnog tima
Petak, 03. srpnja 2020.
Izlet u Rijeku
Ponedjeljak, 16. ožujka 2020.
Skupština društva i predavanje
Ponedjeljak, 26. studenog 2018.
Predavači na 100DA
Ponedjeljak, 01. travnja 2019.