Završetak projekta revitalizacije

Za koji dan i službeno će završiti provedba projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar, a tim povodom nedavno je održana i završna konferencija.

Srijeda, 25. svibnja 2022. u 08:14 sati Projekt revitalizacije

Podsjetimo, projekt je s provedbom započeo 29. svibnja 2020. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.014.859,09 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.Nositelj projekta je Astronomsko društvo Kumova slama u suradnji s partnerima Gradom Daruvarom, Ženskom klapom Stentoria, Foto film klubom Daruvar, Pučkim otvorenim učilištem Daruvar te Razvojnom agencijom Daruvar.Uređenje prostoraRevitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar obuhvaćala je:
  • Razvoj i provedba programa društvenih centara u zajednici, odnosno programa OCD-a koji doprinose razvoju zajednice
  • Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini
  • Prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje odabranih projektnih aktivnosti
  • Promidžba i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija
Kroz projekt je uređen prostor i stavljen u funkciju u dijelu potrebnom za realizaciju aktivnosti, nabavljena je oprema (namještaj, audio-vizualna oprema), izrađen i objavljen kalendar događanja u društvenom centru na mjesečnoj razini za vrijeme trajanja projekta.

- Planirano je održavanje najmanje deset aktivnosti na mjesečnoj razini u društvenom centru (Maketarstvo, astro vrtić, astronomske radionice, kazališne radionice, foto radionice, radionice za članove puhačkog orkestra, plesne radionice, seminar klapskog pjevanja). Mi smo proveli 377 aktivnosti iz čega se može vidjeti koliko je naš projekt uspješan, poručili su iz Razvojne agencije Daruvar.

Nova radna mjestaPored nabrojanog, iz Razvojne agencije ističu i da su kroz projekt zaposlene dvije osobe.- Kroz projekt se je potaknuo razvoj i održivost postojećih programa, aktivnosti i projekata OCD-a te su se razvili novi programi. Društveno-kulturni centar Daruvar postao je sjedište društveno-kulturnih zbivanja u Daruvaru što je doprinijelo povećanju kvalitete života svih stanovnika Daruvara, dodaju iz Agencije.

Uređenjem prostora udrugama se je pružio adekvatni uvjeti za njihovo djelovanje te će se time stvoriti temelj za porast broja kulturnih programa i manifestacija organiziranih od strana udruga, ali i ostalih institucija. Samim time otvorila se i mogućnost za popunjavanje kulturnog sadržaja u gradu tijekom zimskih mjeseci.- Prostor u Društveno-kulturnom Centru Daruvar će se davati na povremeno korištenje udrugama i neprofitnim organizacijama koje provode projekte, ostalim udrugama i neprofitnim organizacijama, fizičkim i pravnim osobama. Povremenim korištenjem prostora smatra se korištenje prostora po danu i korištenje po satu. Kalendar događanja nalazi se na stranicama Grada Daruvara, a prostor će se davati na korištenje uz naknadu, odnosno bez naknade ovisno o uvjetima koji su sada u izradi, zaključili su iz Razvojne agencije Daruvar.

Tekst preuzet sa Mojportal.hr

     

8. sastanak projektnog tima
Četvrtak, 12. svibnja 2022.
Vernesin astro vrtić
Subota, 09. travnja 2022.
Revitalizacija i DA - Klapa
Petak, 18. ožujka 2022.
Džoker s klupe na 10DA
Srijeda, 06. travnja 2022.
Mlade snage daruvarske astronomije
Utorak, 29. ožujka 2022.